Questions or comments to:
                                                                                                                                                                 info@mikezwetsloot.nl

Poppel (Ravels), Belgie


Poppel ligt in Belgie in de provincie Antwerpen vlak over de Nederlandse grens in de 3e punt die Nederland insteekt tussen Tilburg en Turnhout. Poppel is onderdeel van de gemeente Ravels waartoe Poppel, Weelde en Ravels behoren met een totaal aantal inwoners van 13 546 inwoners, waarvan 2 698 Nederlanders. In Poppel wonen 3 676 inwoners.
Ravels grenst aan 5 verschillende nederlandse gemeentes namelijk: Baarle-Nassau, Alphen-Chaam, Goirle, Reusel - De Mierden en Hilvarenbeek. De belgische aangrenzende gemeenten zijn: Turnhout, Arendonk en Oud-Turnhout.

Ravels en voornamelijk poppel liggen in een door natuurlijke omgeving met bossen en landelijke gebieden. Er is 800 hectare staatsbos opengesteld voor bezoekers. Voor fietsers is ravels erg aantrekkelijk door de verharde fietspaden en vele fietsroute's (AA valeiroute is bijv 52km) door de natuurlijke omgeving. Op de internet pagina van Toerisme Ravels staan alle bezienswaardigheden, informatie over de natuurlijke omgeving, en staan veel foto's.