Questions or comments to:
                                                                                                                                                                 info@mikezwetsloot.nl
 

Webcamera's - 4: Statisch Ip adres


Via het IP (internet protecol) is iedereen zichtbaar op internet, het ip kan je verglijken met je postcode. Bij sommige providers heb je altijd hetzelfde ip adres (Statisch) en bij sommige veranderd dit ip adres steeds (Dynamisch) bijv om de 24 uur of na een herstart van je modem/router. Als je jouw webcamera online gaat laten uitzenden werkt dit ook via het ip adres, als je adres altijd hetzelfde is weet iedereen waar je zit maar als dit veranderd ben je steeds onvindbaar en dat is erg lastig omdat je camera dan offline gaat.
Geen paniek, hier is een oplossing voor:

Stap 1:Ga naar de website www.no-ip.com. Dit is een dienst die in de gaten houd of het ip adres veranderd en dit koppeld aan een domeinnaam. 10.20.30.40 word bijv gekoppeld aan http://mikezwetsloot.no-ip.info, het laatste is nu dus je vaste ip adres.

Stap 2: Registreer jezelf, log in met je e-mail adres en wachtwoord en klik op "Add" links in het menu.

Stap 3: Nu hoef je eigenlijk alleen een naam (hostname) te kiezen. Je ziet dat het actieve ip adres al ingevuld is. Is dit niet het geval kan je je ip adres opvragen op www.whatsmyip.com en met de hand invoeren bij "ip adress". Klik op create en de account is aangemaaktStap 4: Nu moet NO-IP weten wanneer je ip adres veranderd. Dit kan door een simpel programmatje te installeren op je computer die steeds contact legt met je net aangemaakte account en zonodig het nieuwe ip invuld. Je vind het programma hier

Stap 5: Installeer dit programma en geef je e-mail adres en wachtwoord op wanneer hier om gevraagd word. Als het goed is word nu het ip adres steeds gekoppeld aan de aangemaakte Hoste name wanneer je ip veranderd. in het menu kan ook ingesteld om de hoeveel tijd NO-IP moet checken op een wijziging van het ip adres.

Als je een webcam online gaat zetten, verwijst naar webcamXP of in webcamXP je ip adres in moet geven moet het nieuwe ip worden opgegeven namelijk de host name. (Voorbeeld: http://mikezwetsloot.no-ip.info)
Volgende pagina: 5: WebcamXP Software --- Begin

Als je nog vragen of op en aanmerkingen hebt, kun je me mailen op: mzwetsloot@yahoo.com